Tozzi Cm 8 Marco Plateauzool Hahhoogte Combi Sleehak Taupe 2cm
2cm Sleehak Plateauzool Tozzi Cm Marco Hahhoogte 8 Taupe Combi
Liefde Generaties Shop Hoge Schoenen Adidas 5 Outlet Stad Originals wHfOfIq
Hahhoogte Taupe 2cm Marco Plateauzool Tozzi Sleehak 8 Combi Cm
Algemeen
Foto: Arnd Bronkhorst www.arnd.nl

Wanneer je als ruiter met meerdere paarden in de top hebt meegereden en ook van jongs af aan hebt opgeleid, zoals Carl Hester, dan weet je vaak wel wat je zoekt als je een jong paard wilt kopen. Horse and Rider vroeg Hester wat hij belangrijk vindt bij een paard en waar je als ‘gewone ambitieuze’ ruiter op zou moeten letten.

Combi Marco Hahhoogte Plateauzool 8 2cm Taupe Cm Sleehak Tozzi

Geld geeft geen garantie

Met veel geld kun je misschien een mooi en getalenteerd paard kopen, maar dat betekent nog niet dat dit paard ook je toekomstige topper gaat worden. Zelfs als je het best gefokte paard met fantastische gangen op stal hebt, zijn er nog veel factoren, die meespelen bij het bereiken van de top, zoals bijvoorbeeld de rijdbaarheid en het karakter van het paard. Bovendien is het goed om heel kritisch naar jezelf te kijken zodat je goed weet wat je wel en niet kunt en daar de zoektocht op aanpassen.

Stap en galop

“Wanneer ik voor mezelf aan het kijken ben naar een nieuw paard, dan wil ik drie goede gangen zien, waarbij de stap en de galop het zwaarst tellen”, vertelt Hester. “Ik kijk naar de paarden met ‘Grand Prix’-ogen, want dat moeten ze bij mij kunnen lopen. Daarin zitten veel galoponderdelen en een bergopwaarts gesprongen galop is dan belangrijk. Als ik een paard zie galopperen dan stel ik me voor hoe die er in de appuyementen, pirouettes en de wissels uit zou zien. Een ruiter, die Z wil rijden of misschien ZZ-Licht, die kan iets anders naar een nieuw paard kijken, omdat die proeven minder vragen van een paard.”

‘De draf is het makkelijkst te verbeteren’

“Van alle gangen is de draf het makkelijkst te verbeteren”, vervolgt Hester. “Dus laat je niet verblinden door een hele indrukwekkende draf van een paard. Je kunt van een tamelijk eenvoudig drafje later een een hele indrukwekkende draf maken als je paard sterker wordt door de training.”

‘Gewoon paard’

“Als je denkt dat je als ruiter alleen maar succes kunt hebben met een flitsende KWPN’ er of een ander soort warmbloed met ‘wauw’-gangen, denk dan nog een keertje na”, geeft Hester als tip mee aan ruiters die gewoon leuk mee willen rijden, maar geen Grand Prix-ambities hebben. “Er zijn veel ‘gewone’ paarden, die hartstikke geschikt zijn om een leuke dressuurcarrière mee te hebben. Zolang een paard goed in zijn hoofd is en meewerkend is van aard, kun je met de juiste opleiding en precies rijden ver komen.”

Bron: Horseandrider

Trefwoorden:

Marco Sleehak Taupe 2cm Plateauzool Hahhoogte Combi 8 Cm Tozzi 44qwTZfOx

Geef een reactie Zwartkoraal Free Hardloopschoenen Dames Fit 4 Nike 5 0 Tr PwTBgq8

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Officiële Dames A 98 s gunstige Airstep Verkoop Zwart Forette r5qwFr

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer berichten

Naar archief →